Madonna aangeklaagd door Front National

Madonna wordt aangeklaagd door het Franse Front National, de extreemrechtse partij van Marine Le Pen. De Queen of Pop toonde zaterdag tijdens haar concert in Parijs wederom een afbeelding van Le Pen met een hakenkruis op haar voorhoofd.

De partij noemt de afbeelding beledigend en dient later deze week een aanklacht in. "Dit is niet alleen een ernstige belediging van Le Pen, maar ook een oorlogsverklaring tegen een deel van het publiek", reageert de vicepresident van Front National in de zondagskrant Journal du Dimanche.

De afbeelding van Le Pen komt voorbij tijdens Madonna's nummer Nobody Knows Me. Op een videoscherm is een montage te zien waarin ook paus Benedictus en Hosni Mubarak voorbij komen. Vlak na Le Pens afbeelding is een personage te zien dat lijkt op Adolf Hitler.

Le Pen en Front National dreigden vorige maand al met stappen. "We begrijpen wel waarom oude zangeressen die aandacht nodig hebben zulke stunts uithalen", sneerde Le Pen na Madonna's concert in Tel Aviv. Daar vertoonde de zangeres voor het eerst de afbeelding van de Franse politica. "Als ze dit in Frankrijk doet, zijn wij nog niet klaar met haar."