De Mol haakt af, Oerlemans gaat voor Songfestival

John de Mol bemoeit zich niet langer met de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival. De TROS schakelde vorig jaar zijn hulp in, maar er is nu sprake van 'ernstige meningsverschillen' tussen de twee. Reinout Oerlemans' productiebedrijf Eyeworks praat inmiddels met de omroep om de klus op zich te nemen.

Anouk is de aanleiding voor het geschil tussen de TROS en De Mol. De zangeres liet onlangs weten een perfect nummer te hebben voor het liedjesfestijn, maar wil niet meedoen aan het Nationaal Songfestival. De omroep wil de voorronde echter niet schrappen.

"Dat is hetzelfde als Messi die Frank de Boer belt om te vragen of hij voor Ajax mag spelen en dan te horen krijgt dat hij eerst moet meedoen aan een proefwedstrijd", legt de woordvoerder van De Mols productiebedrijf Talpa zaterdag uit in het AD. "Als het zo moet hebben wij er geen zin meer in."

De TROS en De Mol stuurden dit jaar Joan Franka naar de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Het lukte haar niet de eindstrijd te bereiken. Het was de achtste keer op rij dat Nederland afwezig was in de finale.