[Tour] Wiggins spreekt zich uit tegen doping

Bradley Wiggins heeft in zijn column in The Guardian laten weten nooit doping te zullen gebruiken. De leider in de Tour de France zegt dat hij alles kwijt zal raken als hij zijn toevlucht gaat zoeken tot verboden middelen.

"Als ik drugs zou gebruiken, verlies ik niet alleen mijn reputatie en bron van inkomsten, maar ook mijn huwelijk, familie, huis en titels." Wiggins snapt wel dat er bij zijn huidige prestaties vraagtekens worden gezet, gezien de geschiedenis van de sport. "Maar het irriteert me nog steeds. De insinuaties maken me boos. Ik weet toch al amper wat ik moet zeggen, een half uur nadat ik totaal uitgewoond over de finish ben gekomen."

De renner van Team Sky benadrukt nog eens dat hij de verboden middelen niet nodig heeft om goed te presteren. "In de Tour van 2007 was ik al eens vijfde in de tijdrit in Albi, achter Vinokourov, Kashechkin, Evans en Klöden. De eerste twee werden later gepakt op bloeddoping. Eigenlijk was ik dus derde. De motor had ik al. Ik bekommerde me toen alleen nog niet om het klassement."