Cabaretière Bianca Krijgsman maakt filmdebuut

Bianca Krijgsman heeft een hoofdrol te pakken in de Nederlandse televisiefilm De Nieuwe Wereld. Dat maakten de producenten vrijdagmiddag bekend. Het is de eerste Nederlandse speelfilm voor de cabaretière, vooral bekend van het theaterduo Plien & Bianca. Ze was eerder te zien in de tv-serie Het Schaep met de Vijf Pooten.

In De Nieuwe Wereld speelt Krijgsman schoonmaakster Mirte bij een asielzoekerscentrum. Ook de in Burkina Faso geboren Issaka Sawadogo, bekend van The Invader, heeft een hoofdrol. Hij speelt asielzoeker Luc.

Mirte is vastgeroest in haar patronen en probeert met haar baantje slechts te overleven. Dan arriveert Luc. Zijn levensverhaal is niet alleen verschrikkelijk, zodat Mirte haar situatie opnieuw moet beoordelen, maar hij confronteert haar ook met haar houding. Tijdens zijn tien dagen durende procedure wordt haar leven steeds verder losgewrikt.

De film staat onder regie van Jaap van Heusden, die eerder Win/Win maakte. Samen met Rogier Blok, bekend van R U There, schreef hij het scenario. De Nieuwe Wereld wordt volgend voorjaar uitgezonden op Nederland 2.