FOK!filmtips van de dag: Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Vanavond zijn er meerdere topfilms op de buis te zien. We trappen de avond af met Donnie Brasco. Dit gangsterdrama vertelt het verhaal van undercover agent Joe Pistone (Johnny Depp), die onder de naam Donnie Brasco de New Yorkse maffia infiltreert. Door de zware undercoverklus raakt zijn huwelijk op de klippen en raakt Donnie steeds meer gehecht aan zijn nieuwe maffiafamilie. Naast Depp spelen onder meer Al Pacino en Michael Madsen een rol in de film. Donnie Brasco is om 20:30 te zien op RTL 7.

Om 23:05 is er nog een pareltje te bewonderen op RTL 7, namelijk Midnight Run. De film gaat over Jack Walsh (Robert De Niro) die zijn baan als agent aan de wilgen hangt en in plaats daarvan een carrière als premiejager begint. Zo gaat hij op zoek naar oplichter Jonathan Mardukas (Charles Grodin), die een premie van maar liefst $100,000 op zijn naam heeft staan. Het enige probleem is: Jack is niet de enige die op Jonathan jaagt.

Net zoals vorige week zendt de VPRO weer een Stanley Kubrick-klassieker uit, namelijk: Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb. De zwarte komedie speelt zich af ten tijden van de koude oorlog en verteld het verhaal van generaal Jack Ripper die een vloot, met kernkoppen bewapende, B-52’s op Rusland afstuurt om het land plat te bombarderen. Als echter blijkt dat de Russen een doomsday-apparaat hebben wat al het leven op aarde vernietigd, wordt er alles aan gedaan om de vliegtuigen terug te roepen. Dr. Strangelove is om 23:10 te zien op Nederland 2 en is verplichte kost voor alle filmliefhebbers.

De War Room in Dr. Strangelove

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!