[EL] Uitslag UE Santa Coloma - FC Twente

FC Twente heeft ook de return in de eerste voorronde van de Europa League gewonnen. Uit bij Santa Coloma uit Andorra werd het 3-0. De thuiswedstrijd werd vorige week al met 6-0 gewonnen. In Andorra la Vella scoorden Willem Janssen, Peter Wisgerhof en Glynor Plet alledrie voor rust.

Net als in Enschede beperkte Santa Coloma zich tot verdedigen. Twente had daardoor de volledige controle in de wedstrijd, maar kwam maar niet tot kansen. Na een kleine twintig minuten werd Wout Brama door de Andorrese doelman neergelegd en kreeg Twente een strafschop. Janssen schoot die onberispelijk raak.

Tien minuten later tikte Wisgerhof de 2-0 binnen. Dat deed hij van dichtbij uit een vrije trap. Plet rondde weer vijf minuten later een goede aanval van Twente af voor de 3-0. Het plukje meegereisde supporters van de Tukkers kreeg na de thee weinig waar voor zijn geld meer.

Volgende week neemt Twente het in de tweede voorronde op tegen het Finse Inter Turku. De eerste wedstrijd is dan opnieuw thuis. Ook Vitesse stroomt in de tweede voorronde in. De Arnhemmers gaan eerst op bezoek bij Lokomotiv Plovdiv uit Bulgarije.