Tien jaar cel geëist voor doodsteken vriendin

Een 24-jarige man uit Zoetermeer die zijn 19-jarige vriendin medio januari doodstak in Zoetermeer heeft dinsdag tien jaar celstraf tegen zich horen eisen. Het Openbaar Ministerie in Den Haag acht niet bewezen dat de man zijn daad met voorbedachten rade heeft gepleegd.

Bij het bepalen van de strafmaat heeft de officier van justitie meegewogen dat de verdachte een blanco strafblad heeft, zichzelf meldde bij het politiebureau en heeft meegewerkt aan het onderzoek.

Het stel had tijdens een avondje uit ruzie gekregen in een horecagelegenheid. De vrouw verweet haar vriend dat er geld weg was en op beelden is te zien dat ze hem sloeg. De man leek de ruzie te willen sussen, maar onderweg naar huis laaide het conflict op

Agenten spraken het stel op een gegeven moment aan en vroegen of ze wel samen verder wilden. Dat deden ze, het tweetal woonde in de woning van de moeder van de vrouw. Eenmaal thuis sloeg het latere slachtoffer de man met een riem op zijn hoofd, gooide een fotolijst van hem op de grond en wierp een mes naar hem. Vervolgens liep ze op hem af om hem te slaan.

De Zoetermeerder heeft zijn vriendin daarna meerdere keren gestoken. Hij ging daarna naar een politiebureau om zich te melden.

De rechtbank doet over veertien dagen uitspraak