[Tour] Cofidis schorst Di Gregorio

Vanmorgen heeft de Franse politie in Bourg-en-Bresse het hotel bezocht waar de ploeg van Cofidis verblijft. De politie deed dit op verzoek van het parket van Marseille.

Wielrenner Remy Di Gregorio is meegenomen voor verhoor in Marseille. Daarnaast zouden er nog twee man van de Franse wielerploeg zijn aangehouden. Het zou gaan om een onderzoek naar dopinghandel. 

Bij Cofidis rijden onder anderen de Est Rein Taaramäe en de Fransman David Moncoutié.

Update 13.41 uur

Volgens de Franse sportkrant L'Équipe gaat het om een onderzoek naar enkel Di Gregorio. Het onderzoek is een jaar geleden geopend toen de Fransman nog bij Astana reed. Zijn huidige ploeg Cofidis lijkt er niets mee te maken te hebben.

Update 15.55 uur

Di Gregorio is door Cofidis geschorst en dus uit de Tour de France genomen. "De zaak staat op zichzelf en heeft geen gevolgen voor onze deelname aan de Tour. We hebben op dit moment nog erg weinig informatie over de zaak. Maar gezien de omstandigheden, hebben we geen andere keuze dan Rémy di Grégorio voorlopig te schorsen. We moeten nu wachten op meer informatie. Als hij inderdaad betrokken blijkt te zijn bij deze zaak, dan wordt hij volgens de regels van de ploeg direct ontslagen", aldus de verklaring van Cofidis.

Aanleiding om Di Gregorio aan te houden bleek dat bij een telefoontape een gesprek van de renner met een vermeende dopinghandelaar is opgevangen.