FOK!filmtip van de dag: The Last King of Scotland

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Vanavond is er met The Last King of Scotland een klapper van jewelste op televisie te zien. De films is dan ook met recht de FOK!filmtip van de dag. De films speelt in de jaren zeventig als een jonge Schotse arts in Oeganda gaat werken. Aldaar raakt hij bevriend met de nieuwe Oegandese leider Idi Amin. Amin stelt hem al snel aan als zijn persoonlijke arts. Aanvankelijk is de arts vereerd door deze job, maar komt snel in gewetensnood vanwege de vele gruwelijkheden die de dicatator Amin aanricht.

The Last King of Scotland (2006) heeft even een aanloop nodig maar wordt daarna een sterke film. Goede cast en Forest Whitaker won terecht een Oscar voor zijn rol als Idi Amin. Overige rollen worden vertolkt door onder meer James McAvoy en Gillian Anderson.

The Last King of Scotland is vanavond om 22:45 te zien op RTL 7.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!