Grand Prix België tot 2015 op F1-kalender

De Grand Prix van België staat in ieder geval tot en met 2015 op de Formule 1-kalender, zo heeft de Waalse minister van economie, Jean-Claude Marcourt, gemeld aan RTBF. Afgelopen donderdag werd er een akkoord bereikt met F1-baas Bernie Ecclestone.

"Het is ons gelukt om een nieuw contract te sluiten voor de jaren 2013, 2014 en 2015. Een belangrijke voorwaarde was wel dat de kosten voor de Waalse overheid omlaag zouden gaan. Precieze cijfers kan ik niet noemen, maar ik kan wel bevestigen dat we een veel betere deal hebben dan we eerder hadden."

"De onderhandelingen over een nieuw contract hebben lang geduurd en er werd even gesproken over de optie om de race afwisselend met een Franse Grand Prix te houden, maar onze Franse vrienden hebben hun plannen uiteindelijk niet concreet weten te maken, waardoor wij in staat waren om een nieuwe driejarige overeenkomst te sluiten. Het betreft een principe-akkoord. Het is nu aan de advocaten alles af te ronden."

De bedoeling van Frankrijk was eerder om vanaf 2013 een plaats op de kalender met België te delen. Paul Ricard en Magny-Cours waren in beeld om de Grand Prix van Frankrijk weer te organiseren, maar een wisseling van de macht in Frankrijk heeft ervoor gezorgd dat de Franse plannen voorlopig in de ijskast zijn beland.