Cruijff hoopt op revanche Van Gaal

Johan Cruijff geeft in zijn column in De Telegraaf aan dat hij hoopt dat Louis van Gaal deze keer wel succes zal boeken met Oranje. In 2001 slaagde Van Gaal er niet in om Oranje naar het WK in Zuid-Korea en Japan te loodsen. Daarom hoopt Cruijff dat zijn generatiegenoot daar deze keer wel in slaagt. "Laten we hopen dat hij het gebruikt om zich op sportieve wijze te revancheren", aldus Cruijff.

"Dat hij daarnaast het Nederlandse voetbal het elan teruggeeft dat we ooit hadden, dus gedurft en innovatief voetbal. Verder wil, wat Van Gaal betreft, nog niet in de toekomst kijken", zo voegde de Nederlandse voetballegende eraan toe. Cruijff is echter niet te spreken over de gang van zaken omtrent de aanstelling van de nieuwe bondscoach. Volgens de Amsterdammer is dit veel te haastig gebeurd.

"Ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat voor het Nederlandse voetbal essentiële beslissingen heel snel genomen zijn. Door KNVB-directeur Bert van Oostveen, die zaken op zijn bord heeft gekregen waar niet zijn grootste kwaliteiten liggen. Toch heeft hij in een recordtijd een bondscoach aangesteld. Of dat een goede of slechte beslissing is, hangt nu ook af van toeval. Dat mag niet."