Mishandelde Zwollenaar overleden

Een 40-jarige man uit Zwolle die vrijdagnacht in Harderwijk werd mishandeld is zondagmiddag overleden. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht, laat de politie weten. Een 31-jarige man uit Harderwijk is zaterdagmiddag aangehouden als verdachte.

Het slachtoffer werd zwaargewond aangetroffen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het slachtoffer een hartstilstand heeft gehad. Of hij uitsluitend door de mishandeling zo ernstig gewond raakte, is nog onduidelijk.

Agenten kregen rond 01.30 uur bericht van een conflict in de Schoenmakersstraat in Harderwijk. Daar troffen zij even later de zwaargewonde man aan, die bleek te zijn geslagen door een man. Enkele artsen die toevallig in de buurt waren hebben de Zwollenaar gereanimeerd, waarna hij met een ambulance naar een ziekenhuis is gebracht.

De recherche kwam al snel een verdachte op het spoor en hield de man uit Harderwijk zaterdagmiddag aan in zijn woning. Hij is in een cel gezet om nader te worden verhoord. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen.