[Tour] Ten Dam: "We kwamen tekort in afwerking"

Laurens ten Dam toonde zich na afloop van de achtste etappe in de Tour de France tevreden over de aanvalslust van de Raboploeg. "Ik denk dat we als ploeg strijdlust hebben getoond", vertelde hij voor de camera van de NOS. "We hebben naar vermogen gereden. In de afwerking komt het echter aan op vermogen en dat misten we vandaag."

Ten Dam trok op weg naar het Zwitserse Porrentruy net als zijn ploeggenoten Bauke Mollema en Steven Kruijswijk ten aanval. Op de voorlaatste klim van de dag moesten de Nederlanders echter passen. "Helaas liep ik in de finale leeg", zei Ten Dam, die pas in een later stadium bij de kopgroep aansloot. "Ik was in het begin niet direct mee, maar ik voelde me goed en reed in een keer naar de kopgroep toe."

Volgens Mollema kregen de renners in de finale de rekening gepresenteerd voor de hectische openingsfase. ''De eerste anderhalf uur ging het heel hard en toen was ik eigenlijk al kapot. De samenwerking in onze groep was niet optimaal. Eigenlijk draaide het voor geen meter.''

Rabo-kopman Robert Gesink toonde zich niet van voren en kwam op grote achterstand binnen. ''Door de valpartij van vrijdag moeten we ons nu richten op dagzeges. Ik hoorde dat een paar jongens van ons goed hebben gereden. Hopelijk lukt het een dezer dagen om een etappe te winnen met de ploeg. Zelf ben ik niet helemaal top, ik ben hard gevallen en ga daar blijkbaar niet makkelijk mee om de dagen erna."