Sensation haalt 342 duizend euro op voor Dance4Life

Sensation heeft bijna 342 duizend euro opgehaald voor Dance4Life. Zaterdag vond de première van Sensation Source of Light plaats in de Amsterdam Arena, waarbij de organisatie Dance4Life werd gesteund. Topmodel Doutzen Kroes nam een cheque in ontvangst voor de organisatie die wereldwijd jongeren voorlichting geeft over seks, hiv en aids.

De cheque werd gedekt door een deel van de opbrengst van de kaartverkoop en van een veiling. Onder meer Otazu-sieraden die gedragen zijn door Lady Gaga, een exclusieve preview in het Stedelijk Museum en een wedstrijd voetballen met vrienden in de Amsterdam Arena werden geveild.

Kaarten voor de modeshow van Victoria's Secret werden voor 25 duizend euro verkocht. "Ik vind het heel gaaf dat ik dit jaar de tickets voor de Victoria's Secret show heb kunnen inbrengen voor de veiling!", reageerde Dance4Life-ambassadrice Doutzen Kroes. "Het is zo bijzonder dat Victoria's Secret dit aanbiedt aan een goed doel, dat gebeurt normaal nooit! We organiseren de veiling nu voor de vierde keer, en elke keer is het weer een groot succes. Dat maakt me zo trots!"

Lange Frans, die de avond presenteerde, besloot spontaan een huiskamerconcert aan te bieden. De show ging voor negenduizend euro onder de hamer. De gehele opbrengst van de veiling, ruim 168 duizend euro, komt ten goede aan wereldwijde scholenprojecten.