[Tour] Hesjedal en Gutiťrrez geven op

Ryder Hesjedal begint niet aan de zevende etappe van de Ronde van Frankrijk. De Canadees heeft te veel last van de verwondingen die hij gisteren opliep bij een val. Ook de Spanjaard José Iván Gutiérrez doet niet meer mee. Hij heeft te veel last van een snijwond op zijn knie. 

Girowinnaar Hesjedal zag gisteren zijn kansen op een goed eindklassement in het water vallen doordat hij een kwartier na ritwinnaar Peter Sagan over de streep kwam. Hij beloofde gister na de rit dat hij de strijd niet zou staken, maar een grote bloeduitstorting op zijn linkerbeen gooien roet in het eten.

Gutiérrez heeft een snijwond op zijn knie dat hem bijna onmogelijk maakt om gewoon te stappen, aldus zijn ploeg. Movistar heeft al drie renners zien uitvallen. Naast Gutiérrez zal Imanol Erviti ook niet meer meer aan de start verschijnen. José Joaquín Rojas moest dinsdag al opgeven. 

Update 11.58 uur

Ook Robert Hunter zal vandaag niet meer opstappen in de zevende etappe van de Tour de France. De renner van Garmin kwam zowel gisteren als eergisteren ten val.

Update 13.26 uur

Anthony Delaplace is de volgende uitvaller in de Tour de France. De renner van Saur-Sojasun ging met een scheurtje in zijn pols nog wel van start, maar moest al na een paar kilometer uit het peloton lossen. Uiteindelijk besloot hij maar af te stappen.