[Tour] Rabobank: Niet alles verloren

Gisteren was een slagveld in de zesde etappe van de Tour de France. Veel renners verloren tijd door valpartijen, waaronder de renners van Rabobank.  

"Wat ik nu voor ogen heb, is dat we de dag gewoon normaal moeten aanvangen zoals we gedaan zouden hebben als alles goed was gegaan", zei Rabobank-ploegleider Nico Verhoeven.

"Kijk we hebben een aantal minuten verloren", zo ging de ploegleider van de bankploeg verder. "Maar we hebben niet alles verloren. Bauke Mollema, Robert Gesink en Steven Kruijswijk staan nog in het klassement. Welliswaar niet meer in de top, maar het echte werk moet nog beginnen. Dus om nu de boel al helemaal om te gooien, lijkt me te vroeg."

"Het is belangrijk dat we zaterdag de schade kunnen beperken. Dan weten we of we eventueel de doelen bij moeten gaan stellen. Als blijkt dat het fysiek wat minder is, moet je andere doelen gaan opstellen," zo besloot Verhoeven.

De beste renner van Rabobank in het algemeen klassement is nu Bauke Mollema. Hij bezet de 30e plaats op twee minuten en 26 seconden van leider Fabian Cancellara. Robert Gesink staat 51e op ruim vier minuten achterstand.