Red Bull-rijders bieden fans excuses aan

Red Bull Racing-coureurs Sebastian Vettel en Mark Webber hebben hun excusus aangeboden aan de toeschouwers die vandaag de moeite genomen hebben om de eerste twee vrije trainingen op Silverstone bij te wonen. Door de vele regen werden er door de Formule 1-coureurs weinig ronden gereden.

Vettel: "We hebben veel banden gespaard. In de middagsessie was er echt te veel water op de baan. Het is heel lastig onder die omstandigheden. Het is heel spijtig voor de fans op de tribunes die graag auto’s op de baan willen zien en tot het eind moesten wachten om een beetje actie te zien. Voor ons was het verspilde dag. Hopelijk kunnen we morgen meer rijden en ons voorbereiden op de kwalificatie. Het weer zal de doorslaggevende factor zijn dit weekend. Dus we kunnen niet veel meer dan afwachten."

Zijn teamgenoot Webber is het met hem eens. Hij baalt dan ook van de situatie. "Verschrikkelijk. Ze snappen niet altijd waarom we soms niet rijden. Zeker als de omstandigheden het hele weekend hetzelfde blijven. Het weer legde ons in een soort houdgreep. We wilden ons vandaag meester van de omstandigheden maken. Maar dat heeft totaal geen zin. Je kunt meters maken, banden afschrijven en vervolgens krijg je daar nu nog geen punten voor. Erg frustrerend voor de toeschouwers en wij vinden dat vervelend."

De Australiër weet dat pas zondag de punten vergeven worden en dat de banden dan hard nodig zijn als het dan ook nat wordt. Hij zegt dat iedereen dan ook van de situatie baalt, maar hij belooft beterschap voor morgen en doet een oproep aan alle fans. "Ik hoop echt enorm dat de meesten er morgen weer zijn. Dan moeten we wel rijden."