[Tour] Mollema: "Ben helemaal verrot"

De Rabobank-ploeg was vandaag een van de grootste slachtoffers tijdens de grote valpartij in de zesde etappe in de Tour de France. Bijna de hele ploeg kwakte op 25 kilometer van de meet tegen het asfalt, wat tot gevolg had alle leden van de ploeg tijd verloren.

Van hen deed Bauke Mollema het met twee minuten tijdsverlies op onder meer Bradley Wiggins en Cadel Evans nog het beste. "Ik was helemaal verrot toen ik over de finish kwam. Ik kreeg overal pijn onderweg. Ik zat ook nog eens op de fiets van Laurens ten Dam, dus dat ging ook voor geen meter. Er werd best doorgereden in mijn groepje. Ik baal nu vooral. We hebben veel tijd verloren."

Het was een heftige valpartij. "De snelheid lag heel hoog. Ze lagen voor me, ik ging er recht overheen. Nu heb ik overal schaafwonden, maar ik heb wel het idee dat dat het is. Ik hoef niet naar het ziekenhuis voor foto's. Maarten Wynants zag er slechter uit, het is echt balen."

Ook Robert Gesink lag erbij. Hij kwam uiteindelijk 3,5 minuten na de winnaar samen met ploeggenoot Steven Kruijswijk over de streep. Hij kon de groep met Mollema uiteindelijk net niet bijhouden. "Ik kreeg de fiets van Luis-Leon Sanchez, maar dat schoot niet echt op. Ik heb daarna dus ook nog een andere fiets gepakt."

Ook Bram Tankink, Kruijswijk, Sanchez, Wynants en Mark Renshaw gingen naar de grond. Van hen is Wynants er het slechtst aan toe. De Belg Twitterde: "Ben onderweg naar het ziekenhuis. Was al gevallen na 35 kilometer. Toen knalde er iemand vol in mijn rug. Ik kon de rest van de rit amper ademhalen." Alleen Laurens ten Dam viel niet.