[Tour] Poels geeft op na valpartij

Vacansoleil-renner Wout Poels heeft vrijdag de strijd gestaakt in de zesde etappe in de Tour de France. De klassementsrenner van de tweede Nederlandse equipe raakte 25 kilometer voor de finish in Metz betrokken bij een grote valpartij. De Limburger probeerde nog door te rijden, maar gaf na enige tijd toch op.

Voor Poels was het zijn tweede Tourstart. Vorig jaar moest hij door ziekte La Grande Boucle verlaten. Na Maarten Tjallingii (Rabobank), die eerder deze week zijn heup brak, is hij de tweede van de achttien gestarte Nederlanders die de remmen dichtknijpt.

Poels, vorig jaar zeventiende in de Vuelta en dit jaar al tweede in de Ronde van Luxemburg, was niet de enige Nederlander die betrokken was bij de valpartij. Ook Bauke Mollema en Robert Gesink van Rabobank, girowinnaar Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp) en Fränk Schleck (Radioshack-Nissan) smakten tegen het asfalt. Zij kwamen allemaal op achterstand binnen.

Naast Poels staakten ook Thomas Danielson, Davide Vigano en Mikel Astarloza de strijd. Verschillende renners zullen na de etappe nog naar het ziekenhuis worden gebracht, waardoor er gevreesd wordt voor meer opgaves.