Dost kapot van loodzware trainingen

Bas Dost is met VfL Wolfsburg op trainingskamp in Glucksburg (Duitsland). De spits zal dat waarschijnlijk niet snel vergeten.

"Drie zware trainingen per dag. Ik ben kapot en slaap elk moment van de dag dat ik kan slapen. Dit is echt loodzwaar...", zegt Dost tegen NUsport. De nieuwe aankoop moet bijvoorbeeld 's morgens vroeg boslopen en krachttraining doen en vervolgens anderhalf uur traplopen met een medespeler op de rug. 's Middags volgt nog een parcours van anderhalf uur dat hij moet afleggen met medicijnballen boven zijn hoofd.

"Het gaat er hier anders aan toe dan in Nederland", heeft Dost al geconstateerd. Ook Gerald Sibon, die een kijkje kwam nemen bij zijn oud-teamgenoot, wist niet wat hij zag. "Dit is loodzwaar, zoiets heb ik in twintig jaar profvoetbal nog nooit gezien."

"Ik focus me puur op fit worden, voor iets anders heb ik geen tijd en energie", gaat Dost verder. "Vandaar dat ik voorlopig nog in een hotel zit in Wolfsburg en niet op huizenjacht ga. De komende zes, zeven weken wordt het afzien. Maar ik heb wel het idee dat ik hier sterker uitkom."