Roche: "Gesink kan podium halen"

Voormalig Tourwinnaar Stephen Roche denkt dat Robert Gesink dit jaar een goede kans maakt om in de Tour de France het podium te behalen. De Ier weet echter ook dat Bradley Wiggins en Cadel Evans de grootste kanshebbers voor de zege zijn en dat Gesink moet strijden om plaats drie.

"Hij is daar zeker toe in staat. Gesink is een renner voor het podium, maar ik weet alleen niet of hem dat dit jaar al gaat lukken. Hij is duidelijk een renner met een groot potentieel. In rondes als die van Californië en Zwitserland heeft Gesink laten zien in een etappekoers om de hoofdprijs mee te kunnen strijden. Maar er is wel een groot verschil tussen een ronde van twee weken en een ronde van drie weken."

Door zijn goede voorjaar is Wiggins de grote favoriet voor de Tour. Roche verwacht niet dat de Brit al over zijn vormpiek heen is. "Wiggins gaat het winnen. Evans zal meer moeten geven dan hij dit jaar tot nog toe heeft laten zien. Sommigen mensen zeggen dat Bradley te vroeg, te vaak goed is gaan rijden. Maar zoveel heeft hij nog niet gereden, hoor. Hij heeft gewoon alles gewonnen waar hij aan deelnam. Maar hij is zeker nog niet op."

Voor het jongerenklassement is er voor de Ier maar één kandidaat. "Tejay van Garderen. Maar ik durf niet te zeggen of hij zich over een aantal jaren ook in de strijd om het geel zal kunnen mengen." Steven Kruijswijk maakt net als de andere Nederlanders weinig kans op het tricot, omdat ze nog net tekort komen.

Roche: Gesink maakt kans op podium (Foto: Pro Shots)