[WBD] Murray in zinderend gevecht langs Ferrer

Andy Murray heeft voor het vierde opeenvolgende jaar de halve finale van Wimbledon bereikt. De Britse nummer vier van de plaatsingslijst versloeg woensdag in een kwalitatief hoogstaande wedstrijd de Spanjaard David Ferrer in vier sets: 6-7 (5), 7-6 (6), 6-4 en 7-6 (4). Murray mag nu ten koste van de Fransman Jo-Wilfried Tsonga proberen voor het eerst tot de finale van Wimbledon door te dringen.

De wedstrijd lag bij 5-5 in de vierde set tijdelijk stil vanwege de regen. Na een onderbreking van een klein halfuur trok Murray in de derde tiebreak van de wedstrijd de zege naar zich toe. De Brit nam daarmee revanche voor de nederlaag in de kwartfinale van Roland Garros.

Na afloop kregen zowel Murray als Ferrer een staande ovatie, want de twee tennissers hadden het publiek een geweldig duel voorgeschoteld. In de eerste twee sets dicteerde Ferrer. Hij kreeg tweemaal op 5-4 de mogelijkheid om op eigen service de set binnen te slepen, maar beide keren faalde de Spanjaard.

De eerste set wist hij dat nog te repareren in de tiebreak, maar het tweede bedrijf ging in de tiebreak naar Murray. Ook in de derde acte wist Ferrer op een cruciaal moment zijn opslag niet te behouden. In de negende game brak Murray de service van Ferrer, waarna hij op love de derde set binnenhaalde.

In het vierde bedrijf ging het weer lang gelijk op. Na de onderbreking draaide het voor de derde keer uit op een tiebreak. Murray maakte uiteindelijk bij 6-4 met een ace de wedstrijd uit.


Murray in zinderend gevecht langs Ferrer (Foto: Novum)