Reizigers gewezen op risico hondsdolheid

Om reizigers bewust te maken van de gevaren van hondsdolheid is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een campagne begonnen. Een flyer geeft tips over de ziekte, die levensbedreigend is als een mens ermee besmet raakt.

Mensen kunnen het rabiësvirus oplopen door dieren die bijten, krabben of zelfs likken aan een hand waar een wondje op zit. In Londen overleed eind mei een vrouw aan hondsdolheid, nadat ze op haar vakantieadres was gebeten door een hond.

Ook de duizenden dieren die jaarlijks uit het buitenland worden meegenomen zijn een risico. In Amsterdam werd in februari hondsdolheid vastgesteld bij een acht weken oude pup die was meegebracht uit Marokko.

Uitgebreid onderzoek wees uit dat geen andere dieren of mensen zijn besmet met het virus. Tientallen dieren en mensen die in contact zijn geweest met het hondsdolle dier zijn behandeld om een mogelijke besmetting te voorkomen. De pup had zijn baasje meerdere keren gebeten, maar de man is door intensieve behandeling niet besmet geraakt.


Reizigers gewezen op risico hondsdolheid (Foto: Novum)