Di Canio: "Balotelli verdient klappen"

Paolo di Canio zou het gedrag van Mario Balotelli niet accepteren. De Italiaanse coach van Swindon Town noemt 'Super Mario' een egoïst die klappen verdient. "Tegen Duitsland heeft hij twee goede dingen gedaan", vertelde Di Canio in gesprek met Sky Sports.

"Maar uiteindelijk zag ik een speler die het gewend is om niet te juichen. Balotelli speelde opnieuw niet voor het team, maar voor zichzelf. Het is een egoïst, die denkt dat de wereld om hem draait. Jongens als Balotelli zouden echte klappen moeten krijgen, geen klopjes op de schouder van Cesare Prandelli omdat hij nog jong is."

De kritiek van de oud-speler van onder meer Lazio Roma, Juventus, Napoli, AC Milan, Celtic, West Ham United en Charlton Athletic is enigszins opmerkelijk, aangezien Di Canio zelf ook niet van onbesproken gedrag is. De oud-aanvaller juichte bijvoorbeeld wel eens door de Hitler-groet te brengen en duwde ooit een scheidsrechter neer waardoor hij tien duels geschorst werd.

De altijd uitgesproken Di Canio had wel goede woorden over voor het andere 'enfant terrible' van de Italiaanse selectie, Antonio Cassano. "Cassano was cruciaal voor Prandelli", aldus Di Canio. "Hij heeft Italië naar de finale geleid."