Viktor Elm: "Weet niet of Rasmus blijft"

Viktor Elm maakte deze zomer de overstap van sc Heerenveen naar AZ, waar ook zijn broer onder contract staat. De kans dat de twee gaan samenspelen is klein.

Viktor Elm maakte gisteravond zijn officieuze debuut voor AZ in de oefenwedstrijd tegen de amateurs van Hollandia. Zijn broer Rasmus is nog op vakantie nadat hij met Zweden op het EK uitkwam. Het is onduidelijk of de international terugkeert na zijn vakantie, of dat hij vertrekt naar een nieuwe club.

"Ik weet niet of hij blijft, ik hoop van wel. Ramsus weet het zelf namelijk ook niet goed", aldus Viktor Elm in gesprek met het Algemeen Dagblad. Serieuze interesse was er al van Hamburger SV. "Dat klopt ja, die hebben interesse. Maar daarna heb ik ook niks gehoord. En ik denk niet dat ik er veel invloed op heb."

"Ik denk maar zo: elke dag dat Rasmus nog niet weg is, is er een beetje meer hoop dat hij blijft. Want het staat vast dat ik graag met hem wil spelen zoals vroeger in Zweden bij Kalmar. Toen voetbalde onze broer David ook nog in het team. Onze ouders zouden het natuurlijk ook leuk vinden ja."

De komst van Marco van Basten naar Heerenveen veranderde niets aan de wens van Elm om te vertrekken uit Friesland. "Ik wilde naar een andere Nederlandse club. Na 3,5 jaar Heerenveen had ik een prikkel nodig. Voor Van Basten alleen wilde ik niet blijven."