Tiental tips over misbruik 10-jarige in Klarenbeek

De politie heeft na een uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond ongeveer tien tips binnengekregen over het ernstige seksuele misbruik van een 10-jarige jongen in Klarenbeek drie weken geleden. Daardoor is de identiteit van een van de getoonde mogelijke getuigen bekend geworden, meldt de politie woensdag.

In de uitzending werden bewakingsbeelden getoond van een winkel in de buurt van het station. Daarop waren twee fietsers, twee auto's en een voetganger te zien die mogelijk getuige waren geweest van het misbruik. Van een vrouw op een fiets is bekend geworden wie het is, van de overige getuigen nog niet.

Voor de uitzending verstuurde de politie een sms-bom naar ruim negenduizend mensen. Hun werd gevraagd naar Opsporing Verzocht te kijken. Uit onderzoek was duidelijk geworden dat die mensen de bewuste avond in de omgeving van Klarenbeek waren.

De jongen reisde eerder deze maand met de trein naar Klarenbeek. Op het station werd hij door een onbekende man aangesproken die hem vervolgens in de buurt ernstig misbruikte. De jongen reisde daarna terug naar huis en stelde zijn ouders op de hoogte.