[Tour] Argos vreest uitvallen Kittel

Argos Shimano vreest dat het sprinter Marcel Kittel in de Tour de France snel kwijt zal gaan raken. De Duitser kampt volgens ploegarts Edwin Achterberg met een virusinfectie in zijn maag en darmen. Hierdoor kon hij gisteren in de tweede etappe al niet meedoen om de dagzege.

Achterberg zei gisteravond over Kittel tegen de Telegraaf: "We proberen zijn energievoorraad vanavond en vannacht aan te vullen. Met medicijnen, en hopelijk kan Marcel zijn eten binnenhouden. Als dat niet lukt, dan vrees ik dat zijn rit van morgen niet lang zal duren."

Mocht de 24-jarige Kittel uitvallen dan is het een streep door de rekening van Argos Shimano dat de ploeg om het Duitse sprintkanon heen had gebouwd. Kittel wist vorig jaar de ene na de andere zege te pakken en pakte dit seizoen ook al zeven zeges voor hij aan de Tour begon. Mocht de Duitser daadwerkelijk afstappen, dan zal Tom Veelers voor de dagzeges moeten gaan. De Nederlander werd gisteren in Tournai vierde achter Mark Cavendish, André Greipel en Matthew Goss.