Onderzoek trillend gebouw voortgezet

De Rijksgebouwendienst blijft nog de hele week zoeken naar de oorzaak van de trillingen in het kantoor van Rijkswaterstaat langs de A12. Het gebouw blijft gedurende die tijd nog dicht. Aan het einde van de week beslissen Rijkswaterstaat, de Rijksgebouwendienst en de gemeente Utrecht of het pand volgende week open kan of niet.

Een woordvoerder van de Rijksgebouwendienst, die de onderzoeken uitvoert, laat maandagavond weten dat uit veiligheidsoverwegingen is besloten tot nog meer onderzoek. "We hebben nog geen oorzaak kunnen vinden", vertelt de zegsvrouw.

Het grote kantoorpand Westraven in Utrecht werd vorige week donderdagmiddag ontruimd vanwege de trillingen. Medewerkers van Rijkswaterstaat zeiden maandagavond in het televisieprogramma Eenvandaag dat de trillingen flink waren. Kopjes vielen van tafel en computerschermen gingen heen en weer.

Rijkswaterstaat besloot vorige week vrijdag al dat de vijftienhonderd medewerkers deze week op een andere locatie of vanuit huis kunnen werken. "Aangezien voor de medewerkers al een vervangende plek is gevonden, maken we graag gebruik van de extra tijd die daardoor tot onze beschikking is gekomen", aldus de woordvoerder van de Rijksgebouwendienst.