[Tour] 21e ritzege voor Cavendish

 Mark Cavendish heeft de tweede etappe gewonnen van de Tour de France. De Brit van Sky bleef in de massasprint in de etappe van Wezet naar Doornik de Duitser André Greipel en de Australiër Matthew Goss voor. Tom Veelers (Argos-Shimano) werd knap vierde.

De etappe kende een vrij normaal verloop voor een sprintrit. Drie renners, Anthony Roux, Christophe Kern en Michael Morkov, kregen een voorsprong van maximaal acht minuten. De Deen Morkov verstevigde onderweg zijn leidende positie in de strijd om de bolletjestrui, terwijl Roux er op 32 kilometer van de streep alleen vandoor ging om het rode rugnummer binnen te halen.

De sprintersploegen vonden dit allemaal wel best en lieten de Fransman tot veertien kilometer voor de streep zijn gang gaan. In de voorbereiding op de sprint was er een grote tegenvaller voor Argos-Shimano. Marcel Kittel, de sprinter van de ploeg en één van de grootste concurrenten van Cavendish in de sprint, bleek niet fit te zijn en moest het peloton laten gaan.

De sprint werd door Lotto-Belisol voorbereid voor hun sprinter André Greipel. De Duitser ging als eerste aan, maar hij werd verslagen door wereldkampioen Cavendish, die het dit keer grootendeels alleen moest opknappen. Het is voor de Brit alweer zijn 21e ritzege in de Tour de France. Fabian Cancellara bleef in het bezit van de gele leiderstrui.

Uitslag tweede etappe

# Renner Nat. Ploeg Tijd
1 Mark Cavendish GBr Sly 4:56.59
2 André Greipel Dui Lotto-Belisol z.t.
3 Matthew Goss Aus GreenEdge z.t.
4 Tom Veelers NED Argos-Shimano z.t.
5 Alessandro Petacchi Ita Lampre z.t.
6 Peter Sagan Slw Liquigas z.t.
7 Yevgheni Hutarovic WRu FdJ z.t.
8 Juan José Haedo Arg Saxo Bank z.t.
9 Mark Renshaw Aus Rabobank z.t.
10 Tyler Farrar VS Garmin z.t.