Motormaniak vast na dollemansrit door Groningen

De politie heeft zaterdagavond na een lange wilde achtervolging door Groningen een motorrijder aangehouden. De 46-jarige uit Groningen haalde bij de achtervolging snelheden tot tweehonderd kilometer per uur.

De achtervolging werd ingezet toen een getuige meldde dat de motorrijder mogelijk onder invloed reed. Bij het zien van de politie doofde hij op de Iepenlaan zijn lichten en ging vol gas weg.

Toen de agenten besloten dat het te gevaarlijk werd en de achtervolging afbraken, zagen andere agenten hem opduiken op de Metaallaan. Het kwam tot een nieuwe achtervolging waarbij de man werd klemgereden. Via een talud en een fietspad wist hij te ontkomen. Daarbij zou hij andere weggebruikers in gevaar hebben gebracht.

Uiteindelijk werd hij opnieuw klemgereden. De man probeerde vanuit stilstand nog vol gas tegen een politiewagen te rijden, maar kwam hierdoor ten val en werd aangehouden.

De man was zo verdwaasd dat hij geen verklaring kon afleggen. Hij weigerde mee te werken aan een alcoholcontrole, waarop zijn rijbewijs is afgepakt.

De motor waar hij op reed bleek gestolen. Dezelfde motor scheurde vrijdagnacht door de Poelestraat en de Peperstraat. Toen moesten meerdere mensen opzij springen om niet te worden aangereden. De coureur wist toen te ontkomen. De politie is op zoek naar getuigen die de zwartgrijze Kawasaki motor hebben zien rijden of er voor opzij moesten springen.