'Ouders Katie Holmes opgelucht door scheiding'

De ouders van Katie Holmes halen opgelucht adem nu het huwelijk van hun dochter en Tom Cruise op de klippen is gelopen. Een ingewijde vertelt aan de Amerikaanse entertainmentsite Radar Online dat ze blij zijn dat ze de 'oude Katie' weer terughebben. Naar verluidt wil Holmes scheiden om hun 6-jarige dochter te beschermen tegen het Scientology-geloof van Cruise.

Het acteurskoppel maakte vrijdag bekend een punt te zetten achter hun huwelijk. Martin en Kathleen Holmes waren niet blij met de relatie, maar vonden dat ze hun dochter niet konden verbieden haar hart te volgen. Volgens de ingewijde was het moeilijk voor Holmes' ouders om te zien hoe Cruise haar in zijn macht had, het voelde voor hen alsof ze hun dochter kwijt waren.

De ouders van de actrice vinden het verdrietig dat hun dochter een scheiding moet doorstaan, maar zijn blij de 'sterke en onafhankelijke' Katie weer terug te zien. "Ze hoeft de breuk niet in haar eentje te verwerken", aldus de ingewijde . "En ook om haar financiële situatie hoeft ze zich geen zorgen te maken."

De ouders van Holmes maken zich wel grote zorgen om hun kleindochter Suri. "Zij probeert te begrijpen wat er aan de hand is en heeft de emoties van haar moeder goed in de gaten." Katie Holmes heeft devolledige voogdij over Suri aangevraagd.