Vivendi wil Activision verkopen

Vivendi, de aandeelhouder van Activision Blizzard, is van plan om Activision te verkopen voor ruim $8 miljard. De aandelen van de aandeelhouder daalden dit jaar enorm, en met een aandeel van 61procent gaat Vivendi proberen om er weer boven op te komen dankzij een verkoop van Activision.

Het is afwachten of er een koper is voor Activision Blizzard. Mocht dat niet het geval zijn, dan gaan de aandelen van Activision Blizzard op de vrije markt verkocht worden. Hierbij is het dus mogelijk dat verschillende bedrijven, instellingen en personen een aandeel kunnen opkopen van Activision Blizzard. Op dit moment is Vivendi in gesprek met diverse geïnteresseerde partijen wie mogelijk een aandeel over willen kopen.

Activision Blizzard is op dit moment de grootste uitgever ter wereld, en staat bekend om het grote succes achter Call of Duty en de games van Blizzard. Ondanks dat heeft Activision laatst aangegeven dat ontwikkelaar Radical Entertainment geen eigen games meer gaat ontwikkelen voor Activsion. Radical Entertainment is vooral bekend van de Prototype-franchise.

Actiiiiiii