Tien maanden geëist voor steekpartij op schoolplein

Tegen een 21-jarige man uit Deventer is donderdag tien maanden cel geëist voor het neersteken van een 17-jarige jongen in maart op een schoolplein in zijn woonplaats. Het slachtoffer overleefde het steekincident. Volgens de officier van justitie in Zwolle had de 21-jarige man niet de bedoeling het slachtoffer te doden.

De steekpartij vond in maart plaats op een schoolplein van het ROC Aventus in Deventer. Getuigen zeggen dat aan het incident een vechtpartij tussen het slachtoffer en de verdachte voorafging. Omstanders haalden de kemphanen uit elkaar, waarna de verdachte een mes pakte en het slachtoffer onder zijn oksel stak.

De steekpartij had volgens de officier van justitie niet alleen een enorme impact op de school en de omgeving, maar ook daarbuiten. "De laatste jaren is er meer en meer sprake van geweld op school en helaas vaak met het gebruik van wapens. Dit schokt de maatschappij enorm en daar moet hard tegen worden opgetreden." Behalve de tien maanden cel eiste de officier van justitie ook vijf maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

De rechtbank doet naar verwachting over twee weken uitspraak.