Jeugdfilm Nono, Het Zigzag Kind opent Filmfestival

Nono, Het Zigzag Kind opent in september het Nederlands Film Festival in Utrecht. De Nederlandse jeugdfilm van Vincent Bal, waarin ook Isabella Rossellini een rol heeft, is woensdag 26 september de eerste film van het festival. De Vlaamse regisseur leverde eerder films af als Minoes en Man van Staal.

De Nederlands- en Engelstalige film gaat over de 14-jarige Nono, gespeeld door Thomas Simon. In een treinreis ontdekt hij de geschiedenis van zijn familie. Zijn vader, een rol van Fedja van Huêt, is de beste politieman van de wereld en dat wil Nono ook worden. Rossellini speelt een zangeres en de Duitse Burghart Klaussner, bekend als pastoor uit Das Weisse Band, speelt de man die Nono meeneemt op reis.

Nono, Het Zigzag Kind is gebaseerd op het boek Zigzag Kid van de Israëlische schrijver David Grossman. Producent Burny Bos is trots dat zijn film het festival opent. "Het is een duidelijk signaal dat de Nederlandse familiefilm volwassen is geworden."

Nono, Het Zigzag Kind draait vanaf 3 oktober in de Nederlandse bioscopen. Het 32e Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september tot en met 5 oktober.