Van der Vorst weg bij vrouwenteam Rabobank

Monique van der Vorst vertrekt per 1 juli bij de vrouwenploeg van Rabobank. De Nederlandse, die internationaal opzien baarde door als verlamde atlete toch weer op de fiets te stappen, heeft het advies gekregen om niet verder te koersen.

Van der Vorst is niet onomstreden. In eerste instantie deed ze het voorkomen alsof ze plotseling weer kon lopen, na lange tijd invalide te zijn geweest. Later bleek dat deze versie van het verhaal niet geheel waarheidsgetrouw was en dat Van der Vorst nooit volledig verlamd was geweest. "De Rabobank Vrouwenploeg neemt per 1 juli afscheid van Monique van der Vorst", liet Rabobank op woensdag weten.

"Het medisch kader van de ploeg heeft haar geadviseerd niet aan wielerwedstrijden deel te nemen, de ploeg neemt dat advies over. Daarmee vervalt het traject om Van der Vorst op te leiden tot wielrenster en heeft het geen zin meer haar in de ploeg te houden. Rabobank zorgt voor een goede afwikkeling en ondersteuning. Het besluit is in goed overleg met Van der Vorst en haar management genomen."