Musical Charlie Kaufman in de problemen

De productie van de filmmusical Frank or Francis van Charlie Kaufman zit in de problemen. Het filmproject is nog niet afgeschreven, maar hoofdrolspeelster Elizabeth Banks is pessimistisch. "Alles was klaar, maar zoals zo vaak gebeurt, stortte het op het laatste moment in elkaar', zegt ze tegen entertainmentsite Indiewire.

Volgens Kaufman is zijn filmproject niet afgeblazen, maar is het uitgesteld. De scenarist van films als Adaptation en Eternal Sunshine of the Spotless Mind werkt ook aan een HBO-komedieserie en zijn eerste roman.

Kevin Kline, die ook heeft getekend voor een rol in de film, zei in april dat de financiering van Frank or Francis nog niet helemaal rond is. "Het is ingewikkeld, want ze blijven de productiedatum verschuiven", zei Kline. "Ik heb Charlie Kaufman in geen vier of vijf maanden gesproken. Ik wacht de datum af voor ik het serieus neem."

In Frank or Francis zou Steve Carell de pretentieuze filmmaker Frank spelen en Jack Black de rol van Francis, een internetcolumnist die hem bekritiseert.


Musical Charlie Kaufman in de problemen (Foto: Novum)