[1/2 finale] Vooruitblik: Portugal - Spanje

Vanavond staat de eerste halve finale van het EK voetbal op het programma en dat is meteen een kraker. De wedstrijd gaat namelijk tussen Spanje en Portugal. De aftrap vindt om 20.45 uur in Donetsk plaats.

Portugal lijkt vooral te gaan gokken op Cristiano Ronaldo. De aanvalsleider van de Portugezen kende een matige start en scoorde in de eerste twee groepswedstrijden niet. Daarna kwam de vedette van Real Madrid op stoom en trof in de duels tegen Nederland (2) en Tsjechië (1) driemaal doel. Het Spaanse spel richt zich vooral op onbaatzuchtig combinatievoetbal.

De laatste keer dat beide landen tegenover elkaar stonden, was twee jaar geleden tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika. Spanje won deze confrontatie uiteindelijk met 1-0 door een doelpunt van David Villa. Vier maanden later haalde Portugal zijn gram door zijn buurman tijdens een oefeninterland met 4-0 opzij te zetten.

Real Madrid en Barcelona zullen vanavond het best vertegenwoordigd zijn. Naar verwachting levert de club uit Madrid liefst zeven spelers, waar de Catalaanse ploeg vijf spelers aan de start van het duel heeft staan.



Vermoedelijke opstellingen:

Portugal:
Patrício, Pereira, Pepe, Alves, Coentrão, Meireles, Veloso, Moutinho, Nani, Almeida, Ronaldo
 
Spanje:
Casillas, Arbeloa, Ramos, Piqué, Alba, Xavi, Busquets, Alonso, Silva, Fàbregas, Iniesta