Hoogerland start met gemengde gevoelens in Tour

Johnny Hoogerland staat dit weekend met gemengde gevoelens aan de start van de Tour de France. De Vacansoleil-renner werd vorig jaar in de negende etappe door een auto aangereden en heeft hier nog altijd last van. Toch wil hij zich weer op het belangrijkste wielerpodium laten zien.

"Ik heb het in de Ronde van Zwitserland ook weer gemerkt. De mensen kijken naar mijn benen, wijzen er naar. Daar herkennen ze me aan. Mijn littekens zijn voor hen de handtekening van Johnny Hoogerland. Ik realiseer me dat ik altijd dat stempel zal blijven dragen. Maar dat neemt niet weg dat ik daar met sportieve prestaties een streep onder wil zetten. Ik wil proberen in meerdere etappes mee te strijden om de zege. En een gooi doen naar de bolletjestrui. En ook Wout Poels bijstaan in een goede eindklassering."

"Ik start met gemengde gevoelens, dat mag je best weten. Door het jaar heen is het best wel een paar keer door mijn hoofd geschoten of ik wel in de Tour wilde starten. Twijfels waren er. Maar ja, dit is wel de Ronde van Frankrijk hè? Als wielrenner wil je je op het hoogste podium laten zien. Dan moet je de Tour de France rijden. Heel simpel. Maar als dit in een andere wielerkoers gebeurd zou zijn, zou ik er echt nooit meer starten."

Die gemengde gevoelens worden nog versterkt door het feit dat Euromedia nog altijd geen schikking heeft getroffen met Hoogerland. Een chauffeur van het bedrijf reed de renner aan die hierdoor in het prikkeldraad belandde. De deadline voor een akkoord verliep gisteren, waardoor het kamp Hoogerland nu naar de rechter stapt om alsnog genoegdoening te halen.