'Verzoek herziening proces Van der Sloot kansloos'

Een verzoek van Joran van der Sloot om zijn proces over te doen zal nooit door het Peruaanse hooggerechtshof worden geaccepteerd. Dat denkt de advocaat van de familie Flores, Edward Alvarez. Van der Sloot wil volgens zijn raadsman, Maximo Altez, het proces over laten doen.

"Wij wachten het hoger beroep af en daarna komen wij met een buitengewoon verzoek tot herziening", vertelt Altez. Volgens de advocaat is Van der Sloot door zijn vorige advocaat, José Jiménez Navarro, misleid. In brieven die via Peruaanse media naar buiten kwamen, schreef hij Stephany Flores onder invloed van drank en drugs te hebben omgebracht. Dit kwam bij het proces van Van der Sloot in januari niet aan bod.

In de brieven bood hij ook excuses aan de familie Flores aan, maar volgens Alvarez is dit enkel strategie om zijn zaak te beïnvloeden. "Zijn advocaat kan zeggen wat hij wil, maar er komt toch geen nieuw proces. Hij zoekt naar nieuwe wegen, maar die zijn er niet", zegt Alvarez. Het proces, waarin Van der Sloot in januari tot 28 jaar cel werd veroordeeld, is volgens de advocaat correct verlopen. "Hij had een Nederlandse vertaalster. Er zijn geen fouten gemaakt".

In een reactie op de brieven van Van der Sloot liet Alvarez eerder al weten dat niets er op wees dat de Nederlander ten tijde van de moord onder invloed was. De familie Flores beschouwt de zaak volgens de advocaat dan ook als gesloten. Hij verwacht dat het aangekondigde beroep van Van der Sloot pas over een half jaar wordt behandeld. Altez verwacht dit al eerder.