Movil dichter bij einddoel aandeel KPN

America Movil heeft via een serie aan transacties het belang in KPN verhoogd van 20,92 naar 23,43 procent. Het Mexicaanse bedrijf van de rijkste man op aarde Carlos Slim is hiermee dichter bij zijn einddoel gekomen om bijna 28 procent van de aandelen in het Nederlandse telecombedrijf in handen te krijgen. America Movil betaalde gedeeltelijk buiten de beurs om een prijs van 7,52 tot 7,55 euro per aandeel.

Woensdag loopt de termijn van het overnamebod van America Movil op KPN af. Het Mexicaanse bedrijf biedt acht euro per aandeel KPN. KPN adviseert haar aandeelhouders om niet in te gaan op het bod door America Movil. "De huidige en potentieel toekomstige waarde van KPN wordt niet weerspiegeld in het bod", aldus het telecombedrijf.

Door een belang na te streven van minder dertig procent hoeft Movil geen bod te doen op het gehele bedrijf. Aangezien op de aandeelhoudersvergadering van KPN vaak minder dan de helft van de aandeelhouders aanwezig is, kan Movil wel een doorslaggevende stem hebben binnen het bedrijf. Voor Movil vormt KPN een mooie basis voor expansie naar Europa.