Schrijfster When Harry Met Sally overleden

De Amerikaanse regisseur en scenarioschrijfster Nora Ephron is op 71-jarige leeftijd overleden. Ephron, bekend van haar scripts voor onder meer When Harry Met Sally en Sleepless In Seattle, overleed aan de gevolgen van leukemie, aldus de Washington Post.

Ephron stond bekend om haar verhalen waarin vrouwen vaak een sterke rol hadden, zoals Silkwood (1983), over de anti-nucleaire activiste Karen Silkwood, en Cookie (1989), over de eigenwijze gangsterdochter Cookie Voltecki. Nadat Rob Reiner Ephron's scenario voor When Harry Met Sally in 1989 had verfilmd ontving de schrijfster een Oscar nominatie voor haar verhaal.

Ephron was gedurende haar leven driemaal getrouwd. Van 1967 tot 1976 was ze gehuwd met schrijver Dan Greenburg, in 1976 stond ze voor de tweede keer voor het huwelijksaltaar, ditmaal met onderzoeksjournalist Carl Bernstein, van wie ze een viertal jaren later weer zou scheiden. Vanaf 1987 was Ephron, tot aan haar dood, getrouwd met misdaadjournalist en schrijver Nicholas Pileggi, die we ook kennen als de schrijver van Goodfellas.


Nora Ephron: 1941 - 2012.