Arrestaties voor diefstal 4600 harde schijven

Vijf verdachten van diefstal van 4600 harde schijven bij een bedrijf in Venlo zijn dinsdag opgepakt. De politie kwam ze op het spoor, nadat een particulier onderzoeksbureau onderzoeksresultaten aan de politie overhandigde. De Brabantse politie laat dinsdag weten dat dit landelijk het eerste succesvolle voorbeeld is van een samenwerkingsproef tussen particuliere onderzoeksbureaus, de politie en het Openbaar Ministerie.

De harde schijven werden 30 april gestolen. De verdachten zijn een 26-jarige man uit Maasbracht, een 27-jarige man uit Thorn, een 26-jarige man uit Belfeld en twee Tilburgers van 40 en 42 jaar. De Tilburgers worden verdacht van heling, de anderen van betrokkenheid bij de diefstal.

In het onderzoek zijn onder meer de woningen van de verdachten doorzocht. Daarbij is een deel van de harde schijven teruggevonden. Drie auto's en waardevolle eigendommen zijn in beslag genomen. In de woning in Thorn werd een wietkwekerij met 255 planten gevonden. De kwekerij is geruimd. In een woning in Weert is een vuurwapen gevonden. De verdachten zitten nog vast.

De arrestaties vormen het eerste succes van de 1 mei gestarte proef waarbij particuliere onderzoeksbureaus, politie en het OM samenwerken in de aanpak van criminaliteit. De proef loopt in vier politieregio's en richt zich op zaken als ladingdiefstal, heling en diefstal bij bedrijven door eigen personeel.