Intensieve controles op wegen vanwege TT Assen

De politie gaat vanaf donderdag het verkeer richting de TT in Assen intensief controleren. Tientallen politievoertuigen, zowel opvallend als onopvallend, gaan de weg op om de verkeersstroom richting het Drentse motorevenement in goede banen te leiden en te controleren op gevaarlijk rijgedrag, alcohol en snelheid.

In het verleden leidde stuntgedrag van groepen motorrijders tot gevaarlijke situaties en hinder voor het overige verkeer. Sinds de politie controleert, is het aantal gevaarlijke verkeerssituaties volgens het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) aanzienlijk afgenomen.

Overal in het land worden vanaf donderdag grote alcoholcontroles gehouden, bijvoorbeeld bij boten die vanuit Engeland aankomen in Hoek van Holland. Iedereen die aan de kant wordt gezet, moet blazen. Zondagochtend, de dag na de TT, wordt op restalcohol gecontroleerd.

Dit jaar is er bovendien speciale aandacht voor de zichtbaarheid van kentekenplaten. Die worden volgens het KLPD soms expres zo gemonteerd dat ze slecht leesbaar zijn.