Benítez en Sampdoria nog niet concreet

Rafa Bení­tez zou weleens de nieuwe trainer van Sampdoria kunnen worden. De oud-trainer van Liverpool en Internazionale is geïnteresseerd, maar nog niets is concreet, zegt de club. De Spaanse coach Benítez zou zelf ook wel oren hebben naar een herkansing in de Serie A.

Bij Internazionale mislukte hij twee seizoenen geleden volledig, nadat hij jarenlang behoorlijk succesvol was geweest bij Liverpool. Riccardo Garrone, eigenaar van Sampdoria, bevestigt de interesse in de Spanjaard.

"Benítez? Die mogelijkheid bespreken we", oordeelde Garrone in gesprek met Sky Sport Italia. "We zitten nog in een voorbereidende fase. Er is ook interesse van zijn kant, maar niets is concreet." Sampdoria promoveerde afgelopen seizoen naar de Serie A onder leiding van Giuseppe Iachini. De club wil echter een grote naam aantrekken om het komende seizoen door te komen. Benítez geldt daarbij als een zeer belangrijke kandidaat.

De 52-jarige Benítez is sinds zijn ontslag bij Internazionale in december 2010 clubloos. Volgens eerdere berichtgeving is een overeenkomst met Sampdoria in aantocht, maar de reactie van Garrone wijst daar niet op. In de komende weken zal er meer duidelijkheid komen.