'Maher heeft zinnen op PSV gezet'

Adam Maher lijkt AZ na één volledig seizoen alweer te verlaten. Dit meldt Voetbal International vanavond. Volgens het medium heeft de 19-jarige voetballer laten weten nu al toe te zijn aan de volgende stap in zijn carrière.

"Er is een club die zich heeft gemeld en daar wil ik heen", aldus Maher, die zich overigens niet uit wilde laten over de naam van de club. "Ik laat het aan mijn zaakwaarnemer over. Maar het kan soms snel gaan."

PSV is de ploeg die momenteel veelvuldig genoemd wordt en zou de interesse al kenbaar hebben gemaakt bij de zaakwaarnemer van Maher, Sigi Lens. Het is echter wel zo dat de Eindhovenaren nog geen officieel bod op tafel hebben gelegd. Er gaan geruchten dat de ploeg uit Eindhoven een bedrag tussen de zes en zeven miljoen voor de jonge aanvaller over heeft. Volgens AZ zijn gesprekken bij dit bedrag absoluut niet aan de orde.

Maher, die de potentie heeft om uit te groeien tot een grote voetballer, heeft bij AZ nog een contract dat tot medio 2013 doorloopt. De Alkmaarder formatie hoopt de speler in elk geval binnenboord te houden en heeft een bedrag van twaalf miljoen euro op het hoofd van het talent gezet. Daarnaast zullen concurrenten van de ploeg uit de Kaasstad volgens trainer Gertjan Verbeek nog dieper in de buidel moeten tasten. "Maar dat gaat Ajax niet doen. En PSV kan hem niet betalen."

De komst van Maher zou er overigens op duiden dat een vertrek van Ola Toivonen in de maak is. De Zweedse aanvaller gaf eerder al te kennen te willen vertrekken in Eindhoven en heeft de interesse van een aantal ploegen gewekt. De eventuele transfersom zou vervolgens gebruikt kunnen worden om de aanvaller van AZ te halen.