Dropping Nederlanders scholieren eindigt niet in drama

Een dropping met Nederlandse scholieren bij het Duitse Heimbach, ongeveer 70 kilometer ten zuidoosten van Maastricht, is op een drama uitgelopen. Vijf jongens verdwaalden en twee van hen vielen van een steile helling. Een van hen raakte daarbij zwaargewond, de ander licht.

Dat heeft de politie in Heimbach dinsdag bekendgemaakt. De gewonde jongens moesten door de brandweer uit hun benarde positie worden bevrijd.

De scholieren waren in groepjes van vijf met kaarten en kompassen op pad gestuurd vanaf een stuwdam in het riviertje de Roer bij Heimbach. Ze moesten de weg naar de camping vinden. Vijf jongens verdwaalden.

Ze belden met mobiele telefoons om raad. De verbinding was erg slecht en daarom werd aangeraden naar een dorp of stadje te gaan. Ze deden dat dwars door het bos en twee stortten meters naar beneden van een helling. De telefoonverbinding deed het toen weer en zo konden reddingswerkers hen traceren na het hachelijke avontuur van ruim 3 uur.

Update 16.30 uur:

In tegenstelling tot het bericht hierboven blijkt het allemaal reuze mee te vallen met het 'drama'. Teamleider Richard Kerver vertelt vanuit Heimbach: "Tijdens de dropping gisteren zijn twee jongens inderdaad uitgegleden op een helling. En eentje is vanochtend door zijn vader opgehaald, omdat hij wat kneuzingen bij zijn heup had, maar van zwaargewond is geen sprake hoor! Hij heeft een nachtje ter observatie in het ziekenhuis doorgebracht, en is 's ochtends met zijn vader mee naar huis gegaan. Er zijn nog foto's gemaakt, maar er waren geen breuken of iets dergelijks op te zien. De scholieren die gisteren bij de dropping betrokken waren, zitten nu weer gewoon in de kano."

De jongens zijn wel van een helling gegleden en hebben vervolgens 112 gebeld, waarna de politie erbij is gekomen. Een woordvoerder van de school van de jongens vermoedt dat de feiten misschien wat 'opgeleukt' zijn via social media.