Jubileumseizoen Bundesliga begint met topper

Het vijftigste Bundesligaseizoen begin met de topper tussen kampioen Borussia Dortmund en Werder Bremen. Die wedstrijd staat op vrijdag 24 augustus op het programma. Dat blijkt uit het speelschema dat dinsdag bekend werd gemaakt. De openingswedstrijd wordt precies 49 jaar na het eerste Bundesligatreffen tussen beide clubs gespeeld.

Bayern München moet in het eerste weekeinde op bezoek bij promovendus SpVgg Greuther Fürth. Ook Eintracht Frankfurt, dat terugkeert in de Bundesliga na een jaar op het tweede niveau, begint voor eigen publiek. Bayer Leverkusen komt langs in Frankfurt. De derde promovendus, Fortuna Düsseldorf, gaat op bezoek bij FC Augsburg.

Het Schalke 04 van Klaas Jan Huntelaar ontvangt in de vierde speelronde, eind september, Bayern München. De Kohlenpottderby tussen Dortmund en Schalke staat een maand later op het programma. Bayern München - Borussia Dortmund wordt vervolgens in het eerste weekeinde van december afgewerkt.

De winterstop in Duitsland duurt van 17 december tot en met 17 januari. Het seizoen eindigt met de 34e speelronde op 18 mei.