Wii U krijgt 'redelijke' prijs

Gamers die naar de Wii U uitkijken hoeven dit najaar waarschijnlijk niet al te diep in de buidel te tasten. Dat laat Nintendo-directeur Satoru Iwata weten aan de Japanse krant Yomiuri Shimbun Daily. Volgens de topman komt de Wii U voor een 'redelijke prijs' in de winkel te liggen. De exacte releasedatum en prijs van de nieuwe spelcomputer van Nintendo is officieel nog steeds niet bekend.

In het interview zegt Iwata niet dezelfde fout te willen maken als met de Nintendo 3DS. De vorig jaar op de markt gebrachte draagbare spelcomputer verkocht vlak na de release zeer slecht. De gamegigant moest de vraagprijs verlagen om de verkoop te stimuleren.

Het techweblog Forget The Box gaf eerder aan dat Nintendo goedkope hardware gebruikt voor zijn Wii U-spelcomputer. De totale waarde van de onderdelen van de nog te verschijnen Wii U werd geschat op ongeveer 180 dollar, omgerekend 144 euro.

Met de introductie van de Wii U waagt Nintendo zich voor het eerst aan de ondersteuning van HD-televisies. Naast de hogere kwaliteit beelden moet de spelcomputer ook meer gebruikmaken van online functies. Nintendo wil de Wii U dit najaar in Japan, de Verenigde Staten en Europa op de markt hebben.


Wii U krijgt 'redelijke' prijs