Lulzsec-hackers geven schuld voor rechtbank toe

Twee Britse jongens van achttien en negentien jaar hebben voor de rechtbank toegegeven schuldig te zijn aan samenzwering met betrekking tot website-aanvallen op Sony, Nintendo en andere instellingen.

Ze gaven vandaag beiden bij de rechtbank aan dat ze lid waren van de hackersgroep Lulzsec en bezig waren met het neerhalen van websites namens de hackersgroep. Door gebruik van zogenaamde 'distributed denial of service'-aanvallen legden ze tussen februari en september 2011 een aantal servers van bedrijven plat. De Britse National Health Service, News International, Sony, Nintendo, Arizona State Police en 20th Century Fox zijn onder andere de dupe geweest van de aanvallen. In hun pleidooi waren de twee hackers ook duidelijk dat ze deze ongeoorloofde handelingen hebben verricht met het idee de getroffen bedrijven te schaden.

Gamers konden vorig jaar maandenlang geen online games spelen of kopen via het PlayStation Network omdat er op de servers ingebroken was en er  creditcardgegevens en wachtwoorden waren gestolen. Sony heeft voor het weer online ging alles nagekeken en opnieuw beveiligd. Bij andere bedrijven zijn soortgelijke aanvallen uitgevoerd.

De twee ontkennen dat ze onrechtmatig verkregen gegevens zoals de creditcardgegevens en wachtwoorden online hebben gezet via de website van LulzSec, The Pirate Bay en pastebin. Twee andere vermoedelijke hackers worden 8 april volgend jaar berecht.