Voeckler opgenomen in Tour-selectie Europcar

Europcar heeft vandaag de selectie voor de komende Ronde van Frankrijk bekendgemaakt. De Franse wielerploeg zal komende zaterdag met Thomas Voeckler aan de start verschijnen.

Voeckler, die vorig jaar op een knappe vierde plaats eindigde in het algemeen klassement, is fit genoeg bevonden om in de Tour de France te starten. Na een val in de derde etappe van de Route du Sud kampte de Fransman met een kneblessure, waardoor zijn deelname onzeker was.

Zo moest hij afgelopen zondag nog passen voor het Frans kampioenschap, maar heeft hij vandaag de trainingen in aanloop naar de Tour hervat. In de afgelopen editie droeg Voeckler tien dagen de gele trui.

Tijdens de komende Ronde van Frankrijk is Voeckler, samen met Pierre Rolland de kopman bij Europcar. Rolland was vorig jaar de beste jongere in de Tour en won daarnaast de rit naar L'Alpe D'Huez.

Team Europcar in Tour de France 2012:
Thomas Voeckler (Fra), Pierre Rolland (Fra), Christophe Kern (Fra), Cyril Gautier (Fra), Yukiya Arashiro (Jap), Giovanni Bernaudeau (Fra), Yohann Gène (Fra), Vincent Jérôme (Fra), Davide Malacarne (Ita)